Vârsta la care apar primele riduri diferă de la femeie la femeie. Există cazuri când primele semne de îmbătrânire se instalează rapid, pe la 25 de ani, în timp ce norocoasele au șansa să își mențină pielea netedă până spre 40 de ani. Dar știți cum se spune – norocul și-l mai face și omul! Dincolo de moștenirea genetică, putem întârzia apariția ridurilor cu mulți ani, dacă ne îngrijim pielea foarte atent. Cremele potrivite tipului nostru de ten, măștile hrănitoare, protejarea împotriva razelor soarelui, alimentația, masajul, iată doar câteva dintre armele care sunt la dispoziția noastră. Există, însă, o zonă pe față unde ridurile se instalează mult mai repede – zona ochilor – iar acest lucru se întâmplă, de cele mai multe ori, din cauza unor greșeli pe care le facem. Iată câteva dintre ele:
- Folosiți crema obișnuită de față și pentru zona ochilor. Fie că ne este lene să mai adăugăm un produs la rutina noastră de îngrijire, fie că nu vrem să investim bani în plus într-o cremă destinată special îngrijirii pielii din jurul ochilor, cert este că nu ne achiziționăm un astfel de produs. E o greșeală, deoarece zona respectivă, care are tendința să se usuce foarte repede, necesită o îngrijire cu totul specială, iar cremele de ochi conțin acele substanțe care pot face asta și care nu se regăsesc în cremele obișnuite pentru față.
- Nu purtați ochelari de soare. Obișnuiți-vă să faceți acest lucru, deoarece razele soarelui sunt nemiloase cu pielea voastră, în special cu zona ochilor. În plus, lumina strălucitoare o să vă facă să vă încruntați tot timpul, iar asta va duce la apariția ridurilor. Și da, ochelarii de soare trebuie purtați și iarna!
- Mișcările pe care le faceți când aplicați crema în jurul ochilor. De regulă, femeile fac mișcări circulare, însă acestea favorizează apariția ridurilor. Mișcarea corectă de masare a acestei zone trebuie să fie așa: punctul de pornire este acela unde se termină sprânceana. Coborâți cu vârfurile degetelor din această zonă, urmând semicercul de sub ochi, nu foarte aproape de linia genelor și terminați mișcarea la rădăcina nasului. Repetați de cel puțin 20 de ori, dacă vreți ca acest masaj să vă ajute să diminuați ridurile deja existente.
- Presiune prea mare. Mișcările cu care masați zona ochilor nu trebuie să fie prea violente. Cel mai potrivit ar fi să faceți masajul, ori să aplicați crema de îngrijire, folosind degetul inelar. Atunci, presiunea exercitată asupra zonei va fi cea potrivită.
- Aplicați crema pentru ochi prea aproape de gene. Produsul își schimbă consistența în contact cu căldura corpului și are tendința să migreze. Dacă substanța ajunge în ochi, este posibil să declanșeze iritații, mâncărimi și să favorizeze apariția cearcănelor și a pungilor.
V-ar putea interesa și:
Pielea este cartea ta de vizită! Învață să o păstrezi cât mai tânără și mai luminoasă
Pătrunjel + lămâie + apă. REŢETA simplă care şterge ridurile de pe faţă